Kokias plyteles rinktis virtuvei?

Naujai įrengiate, iš esmės remontuojate arba pertvarkote virtuvę? Vienas iš svarbiausių sprendimų, kuriuos turėsite priimti, yra plytelių pasirinkimas.

Tai, ką įsigysite ir kuo išklosite grindis ar padengsite sienas, gali turėti didelę įtaką bendrai virtuvės išvaizdai ir įspūdžiui, kaip jausitės viduje. Plytelių pasirinkimas siejasi ir su tuo, kaip ilgai jos tarnaus, kiek daug priežiūros reikės skirti. Šiame straipsnyje pasidalysime profesionaliomis įžvalgomis bei keliais patarimais ir gudrybėmis, kurie padės žinoti, kokias plyteles rinktis virtuvei.

Įvertinkite savo virtuvės interjerą bei jo spalvinę gamą

Pirmiausiai turėtumėte pagalvoti apie savo esamos ar planuojamos virtuvės interjero stilių ir vyraujančią spalvinę gamą.

Ar ketinate rinktis modernią, ar labiau klasišką išvaizdą? Na, o gal siekiate rezultato, kuris atitiktų labiau kaimišką ar tradicinį stilių? Pasirinkę jūsų situaciją atitinkančias plyteles, sukursite vientisą virtuvės vaizdą.

Nepamirškite, kad ryškios spalvos traukia labai daug dėmesio, šviesios reikalauja daug priežiūros, o unikalios tekstūros gali pernelyg kristi į akis. Jeigu abejojate ar reikia drąsaus akcento, geriau jo nesirinkti ir vietoje to biudžetą skirti klasikiniams, visur derantiems, universaliems variantams. Tai galėtų būti pilkos, rusvos, balkšvos spalvos plytelės.

Apsibrėžkite biudžetą, tačiau pasitarkite ir su specialistais

Plytelių gali būti nuo labai prieinamų iki tikrai premium segmento, kurios kainuoja daugiau. Prieš pradedant apsipirkinėti svarbu nustatyti biudžetą, kad žinotumėte, ką galite sau leisti. Nepamirškite, kad gali tekti atsižvelgti ir į įrengimo išlaidas.

Visgi, dažnai pasitaiko atvejų, kada žmonės, galvodami kokias grindų plyteles rinktis virtuvei, visai nejaučia rinkos pulso ir galvoja, jog su savo biudžetu galės rinktis bet ką, o vėliau lieka nusivylę. Mes rekomenduojame prieš pradedant darbus susisiekti su mūsų komanda ir gauti pasiūlymą. Arba, galite specialistų paklausti:

  • Kokį sprendimą galite pasiūlyti, jeigu turiu X biudžetą?
  • Ar už X galima įrengti Y kvadratūros virtuvę šiomis plytelėmis?

Pagal tai turėsite geresnį vaizdą apie tai, ką vertėtų rinktis.

Žinokite medžiagų privalumus ir trūkumus

Plytelės gali būti gaminamos iš įvairių medžiagų, kurių kiekviena turi savų privalumų ir trūkumų.

Kai kurios iš įprastai naudojamų ir visiems žinomų - keramika, porcelianas, net gi stiklas ir akmens masė. Keramikinės ir porcelianinės plytelės būna pakankamai patvarios, tačiau dėl populiarumo negali suteikti didelio išskirtinumo ar prabangos pojūčio. Na, o stiklas gali suteikti virtuvei unikalią išvaizdą, tačiau toli gražu ne visur tai bus praktiška ir patogu.

Akmens masės plytelės čia gali būti aukso viduriuku. Didelė dizainų įvairovė, patvarumas, pakankamai lengva priežiūra ir didelis pliusas, kad ši medžiaga taip pat gali suteikti jūsų erdvei prabangumo pojūtį. Vakarų šalyse itin populiaru rinktis akmens masę namų įrengime.

Apžiūrėkite plyteles vietoje

Svarstydami, kaip pasirinkti plyteles virtuvei, daug kas gali užsiciklinti naršymu internete. Nors dabar internetinėse parduotuvėse ar prekių kataloge galima rasti tikrai daug informacijos, prieš darant rimtą investiciją į plyteles reikėtų pamatyti prekę realiai. Labai gausų, aukščiausios kokybės plytelių savo virtuvėms asortimentą galite rasti adresu Savanorių pr. 67, Vilniuje, „Vokiška Keramika“ parduotuvėje.

Prieš priimdami galutinį sprendimą pasistenkite gauti norimų plytelių pavyzdžių. Taip galėsite realiai pamatyti, kaip plytelės atrodys jūsų erdvėje ir kaip jos derės su esamu interjeru.

Žinokite, kokie iššūkiai kyla plytelėms virtuvėje

Net, jeigu kalbame apie grindis ar sienas, iššūkiai, kylantys plytelėms virtuvėje bus labai panašūs.

  1. Jūsų virtuvė yra vieta, kur bus labai daug judėjimo, todėl svarbu pasirinkti plyteles, kurios būtų atsparios dilimui ir panašiam kasdieniam dėvėjimuisi. Atsižvelkite į plytelių kietumo klasę ir ieškokite modelių, kurios yra pritaikytos naudoti intensyvaus eismo vietose. Tai ypač aktualu grindims.
  2. Drėgmė ir riebalai, ypač prie kaitlentės arba dujinės viryklės – labai dažnas dalykas. Tai gali nusėsti ant paviršių ir po to jie pasidaro lipnūs bei nešvarūs. Dėl to rinkitės kuo lengviau valomas medžiagas.
  3. Geriausiai rinktis medžiagas, kurios būtų atsparios subraižymams ir pažeidimams. Jeigu tokio varianto nėra, prioritetą teikite spalvoms, ant kurių tokie pažeidimai matytųsi mažiausiai.

Akmens masės plytelės – puikus variantas virtuvei

Akmens masė yra bene prabangiausiai atrodantis iš lengvai pritaikomų plytelių variantų. Štai, pavyzdžiui medžio efekto akmens masės plytelės yra populiarus virtuvės grindų dangos pasirinkimas, nes jos pasižymi akmens ilgaamžiškumu, tačiau atrodo, kaip aukščiausios kokybės medis. Šios plytelės gaminamos taip, kad imituotų natūralios medienos lentų išvaizdą.

Vienas iš pagrindinių akmens masės medžio efekto plytelių naudojimo virtuvėje privalumų yra tas, kad jos labai atsparios drėgmei, įbrėžimams ir dėmėms (natūralus medis tokio atsparumo, deja, neturi). Dėl to jos yra praktiškas ir nereikalaujantis daug priežiūros pasirinkimas patalpai, kurioje dažnai išsilieja skysčiai ir gali vyrauti šurmulys. Taip pat tai geras pasirinkimas, kai namuose naudojamas robotas siurblys turintis šlapio valymo funkciją. Robotas supaprastinta tokių grindų priežiūrą.

Dar vienas niuansas, kuris svarbus renkantis plyteles – jų dydis. Renkantis tinkamo dydžio akmens masės plyteles virtuvei, reikia pagalvoti apie bendrą virtuvės dydį ir išplanavimą. Mažesnei virtuvei geriau žiūrėtis gali mažesnės plytelės, o didesnėje virtuvėje labiau tiks didesnės plytelės.

Tačiau taip pat norėsite atsižvelgti į savo spintelių ir stalviršių (ir/ar salos) dydį. Jei turite daug spintelių arba didelį stalviršį, galbūt norėsite rinktis mažesnes plyteles, kad neužgožtumėte erdvės. Kita vertus, jei jūsų virtuvė atviresnė, su mažiau spintelių, norint sukurti vientisą vaizdą, vizualiai akiai malonesnį įspūdį daro didesnės plytelės.

Gali būti naudinga pasikonsultuoti su profesionaliu dizaineriu, kad gautumėte jų nuomonę ir rekomendacijas.

Išvada

Pasirinkti tinkamas plyteles virtuvei gali būti nelengva užduotis, tačiau atsižvelgdami į tokius veiksnius kaip virtuvės stilius, biudžetas ir priežiūros reikalavimai, galite priimti pagrįstą sprendimą, kuris padės sukurti gražią ir funkcionalią erdvę. Nepamirškite gauti pavyzdžių, samdykite profesionalų montuotoją ir nebijokite prašyti pagalbos, jei jos prireiktų. Naudodamiesi šiais patarimais ir gudrybėmis, akimirksniu pasieksite nuostabią naują virtuvę!

Meniu