Kokias plyteles rinktis voniai?

Kai reikia įrengti ar ruošiatės rekonstruoti vonios kambarį, labai svarbu pasirinkti tinkamas plyteles. Tai gali turėti didelės įtakos bendrai patalpos estetikai ir pojūčiui, kol būsite vonioje.

Dabar yra tiek daug galimybių, kad gali pasirodyti sudėtinga žinoti, kokias plyteles rinktis voniai. Svarbu žinoti, kad tinkamų plytelių pasirinkimas susijęs ne tik su estetika, bet ir su praktiškumu prižiūrint, medžiagų patvarumu ir jų funkcionalumu. Šiame straipsnyje aptarsime įvairius veiksnius, į kuriuos reikia atsižvelgti, kai galvojate, kokios plytelės tinka voniai.

Visų pirma – įvertinkite vonios kambario dydį

Vonios kambario dydis yra labai svarbus nustatant, kokio tipo ir matmenų plyteles bus geriausia naudoti.

Mažame vonios kambaryje didesnės plytelės gali sukurti efektą, kuris padarys, kad patalpa atrodys erdvesnė, ypač, jeigu skiedinio linijos – plonos. Na, o sudėjus mažesnes plyteles patalpa atrodys suspausta, ankštesnė.

Kita vertus, didesniuose vonios kambariuose didesnės plytelės gali pernelyg daug apkrauti estetiką, o dėl mažesnių plytelių erdvė atrodys gyvesnė. Tad prieš priimdami sprendimą žinokite, kokias plyteles rinktis mažai voniai, o kas geriau atrodys jūsų patalpoje, jeigu ji yra didesnės kvadratūros.

Labai svarbus ir medžiagos pasirinkimas

Galvodami, kokias plyteles rinktis vonios kambariui, niekaip nepabėgsite nuo pokalbio apie medžiagas.

Plytelės gaminamos iš daugybės medžiagų, iš kurių kiekviena turi savų privalumų ir trūkumų.

Vienos populiariausių yra: keramika, porcelianas, akmens masė ir stiklas. Keraminės ir porcelianinės plytelės dažnai vertinamos kaip puikus pasirinkimas vonios kambariui, nes jos yra patvarios, atsparios vandeniui ir lengvai prižiūrimos.

Tačiau kalbant apie prabangos efektą, patvarumą ir kokybę, nepaisant to, kad yra brangesnės, akmens masės plytelės, galima sakyti, jog yra tikras etalonas. Pirkėjai gali rinktis patvarias, drėgmės nebijančias, malonias prisilietimui akmens masės plyteles su medžio, marmuro, cemento, skalūno ar aibe kitų efektų. Šios plytelės leidžia sukurti tokią estetiką, apie kokią svajojote.

Apsispręskite dėl spalvų ir raštų

Plytelių spalva ir raštas gali turėti didelės įtakos bendram įspūdžiui, ką jausite iškloję plyteles.

Šviesių spalvų plytelės perteikia erdvumo sensaciją, o tamsesnių spalvų plytelės gali sukurti jaukią ir intymią atmosferą. Tai gali būti labai naudinga ir leidžia dušo ar vonios metu atsipalaiduoti.

Neutralios spalvos, kaip smėlio (beige), balkšvi ir pilkos spalvos tonai, yra amžinos ir universalios (galima derinti prie visko). Na, o drąsios/ryškesnės spalvos, tokios kaip mėlyna, žalia ir raudona, gali suteikti vonios kambariui charakterio ir asmeniškumo.

Kai kalbama apie raštus, priklausomai nuo pageidavimų, galite rinktis geometrines formas, gėlių raštus arba abstraktesnes formas. Dažniausiai tai būna dalis interjero dizainerio planų, tęstinumo palaikymas vadovaujantis pagrindine tema arba noras suteikti voniai išskirtinį akcentą. Pagalvokite ir apie tai, kai svarstote, kaip pasirinkti plyteles voniai.

Priežiūra ir praktiškumas – du svarbūs dalykai

Vonios kambaryje grindys gali būti slidžios, ypač kai sudrėksta. Todėl labai svarbu rinktis plyteles, kurių paviršius neslidus, ypač jei kartu su jumis gyvena vaikai ar vyresnio amžiaus žmonės.

Kai kurios plytelės turi specialų reitingą (slidumo), o kai kurias galima apdoroti anti-slip priemonėmis. Kitu atveju verta pagalvoti apie kilimėlius.

Kitas svarbus faktorius, į kurį reikia atsižvelgti renkantis plyteles, yra priežiūra. Jeigu tiksliau – priežiūros sudėtingumas. Su kai kuriomis plytelėmis bus lengva, o kitoms reikia daugiau pastangų ir dėmesio. Štai, pavyzdžiui, natūralaus akmens plytelės atrodo puikiai ir nebūtinai reikalauja daug priežiūros ir dėmesio. Svarbu žinoti, ką rekomenduoja gamintojas ir kaip tinkamai valyti.

Gaukite profesionalią konsultaciją

Naivu tikėtis, kad visas žinias apie produktus surinksite per kelias minutes. Yra daug gamintojų, daug spalvų, daug plytelių tipų ir niuansų, apie kuriuos vertėtų žinoti. Geriausias sprendimas gali labai skirtis, priklausomai nuo situacijos.

Kai ieškote, kur pirkti plyteles voniai, pasitikėkite tokiais partneriais, kaip „Vokiška keramika“. Mums rūpi klientų pasitenkinimas ir lūkesčiai. Dėl to turime komandą, kuri ne tik domisi plytelių tendencijomis ar bendrauja su patikimais tiekėjais. Mūsų specialistai visada pasiruošę parekomenduoti ir patarti, kuris produktas geriausiai išpildytų lūkesčius bei atitiktų biudžetą. Nebijokite kreiptis telefonu arba elektroniniu paštu!

Meniu