Patarimai, kaip įrengti šiuolaikišką vonios kambarį

Vonios kambarys - vieta, kurioje pradedame ir pabaigiame savo dieną. Tam, kad šioje erdvėje būtų lengva suktis, prieš įsirengiant vonios kambarį, vertėtų pasidaryti interjero planą. Šiai dienai galima rasti įvairiausių vonios baldų, kurie gali būti kompaktiški, tačiau ir atrodyti moderniai ir stilingai.

Pirmas žingsnis. Medžiagų pasirinkimas

Vonia yra asmeninė erdvė, todėl jos kambarys turi būti jaukus ir patogus. Vykdant vonios kambario įsirengimo darbus, reikėtų pradėti nuo jo funkcionalaus išsidėstymo - pagalvokite, kur stovės dušo kabina ar vonia, unitazas, gyvatukas, kriauklė bei kiti vonios baldai ir aksesuarai. Labai svarbu pagalvoti ir apie tai, kokias plyteles, santechniką, baldų medžiagas naudosite. Šie turi būti ne tik stilingi, bet ir derėti vienas su kitu. Be to, svarbu atsižvelgti ir į tai, ar jūsų namuose vyrauja kažkoks interjero stilius - tarkime, jeigu jūsų namai yra pramoninio stiliaus, tuomet reikėtų orientuotis į tai, kad ir vonios kambario erdvė prilygtų šiam stiliui.

Antras žingsnis. Veidrodžiai ir langai

Vonios kambarį išties būtų sudėtinga įsivaizduoti be veidrodžių. Vonios kambaryje esantys veidrodžiai geba sukurti gylio įspūdį ir suteikti daugiau erdvės. Veidrodžių tipų galima rasti įvairiausių: su rėmu, be rėmo, įleistą į plyteles, kvadratinis, stačiakampis, ovalus, apvalus, pusapvalis ar be apšvietimo. Vėlgi, veidrodžio pasirinkimą turi lemti tai, kokio interjero stiliaus bus jūsų vonios kambarys
Jeigu vonios kambaryje turite langą, tačiau norite šiek tiek privatumo, galite rinktis plačias, medines šviesdengės. Šios medinės šviesdengės geba jaukiai praleisti dienos šviesą, tačiau sukurti ir norimą privatumą. Šiuo metu, šis variantas yra vienas iš populiaresnių bei tinka prie įvairių interjero stilių, kurios suteikia autentiškumo.

Trečias žingsnis. Praustuvas, vonia ir dušo kabina

Šie trys vonios kambario elementai yra patys pagrindiniai šios erdvės komponentai. Planuojant įsirengti praustuvą, reikėtų pagalvoti apie jo montavimo tipą, įvertinti privalumus ir trūkumus. Tarp pasirinkimų galite rasti tokių, kaip: laisvai, ant spintelės stalviršio statomi dubenėlio tipo praustuvai, iš apačios, po stalviršiu montuojami praustuvai, pakabinami ir baldiniai praustuvai. Žinoma, jeigu vonios kambario erdvė yra maža, galima apsieiti ir be praustuvo.

Didžiausia vonios kambario dilema - vonia ar dušo kabina. Tam, kad būtų lengviau apsispręsti, reikėtų atsižvelgti į vonios kambario dydį ir turimus kasdienius įpročius. Jeigu jūsų vonios kambarys yra erdvus, o jūsų kasdieniame gyvenime nėra nuolatinio skubėjimo, tuomet galite rinktis vonią. Žinoma, turint erdvų vonios kambarį, galima įsirengti tiek vonią, tiek dušo kabiną. Mažesnės erdvėms vonios kambariams, rekomenduojama orientuotis tik į dušo kabinas. Nesijaudinkite, šiuolaikinės dušo kabinos yra modernios, turi daugybė funkcijų ir įmantrius dušo maišytuvus, todėl galėsite palaikyti norimą interjero stilių net ir esant nedideliam vonios kambariui!

Meniu